Göteborgsmästerskapen

Goa gubbar, Goa gummor, Goa Ostron

För åttonde gången så anordnas nu ett Göteborgsmästerskap i den ädla konsten att öppna ostron. Denna batalj kommer att utspela sig den 24 Februari 2024 på Quality Hotel The Weaver. Här kommer 20 tävlanden att visa vilken göteborgare som är bäst på att öppna både snabbt och snyggt.

Om du är ny inom ostronsvängen så ska du ta chansen att komma och vara del i den gemenskap som ostronen ger. Det äts ostron, dricks porter eller champagne och tävlas för glatta livet. Tillsammans med dig så kommer det årliga Göteborgsmästerskapet i ostronöppning bli en upplevelse för både öga, gom och hjärta.

Det är en öppen tävling, så alla är välkomna att deltaga. Det räcker att du känner dig som en Göteborgare.

Med molusken i fokus

Göteborgsmästerskapen drivs ideellt av eldsjälar som brinner för att sprida gospeln om världens gooaste skaldjur. Initiativtagare är Peter Ohlsson, IT-konsult, med ett genuint ostronintresse i bagaget, för att inte tala om en 5:e plats i SM i Ostronöppning och en vinnare i Grebbestamästerskapen samt Göteborgsmästare. 

Hans son Kristofer Olsson, ölbryggare på Grebbestad Bryggeri, har även han med ett finger i spelet och kan titulera sig med att ligga steget före Peter med en 4:e Plats i EM samt tvåfaldig Grebbestadmästare.

Samarbetspartners

Quality Hotel The Weaver

Havstenssunds Ostron

Grebbestad Bryggeri

Flying Flerp

Martin och Servera

Sundqvist

Västsvenska Turistrådet

Perma Press